In het azuurblauwe water van de Middellandse Zee ligt het betoverende eiland Ibiza! Een eiland dat wordt gedefinieerd door twee unieke regio’s: het Noorden en het Zuiden. Met een gedeelde liefde voor schoonheid en avontuur, bieden het Noorden en het Zuiden van het eiland je een diverse reeks ervaringen om te ontdekken en van te genieten. Of je nu aangetrokken wordt door de rust van afgelegen stranden en charmante dorpjes of door de opwinding van bruisend nachtleven en culturele onderdompeling, Ibiza nodigt je uit om zijn vele facetten te verkennen en de magie te ontdekken. Laten we ons verdiepen in de unieke kenmerken van elke deel van het eiland!

Het noordelijke deel van Ibiza biedt een vredige omgeving met charmante dorpjes, afgelegen idyllische baaien en rustige stranden. De sfeer is relaxed, waardoor je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid en de rustige levensstijl. De pittoreske dorpjes in het Noorden hebben elk hun eigen karakter en geschiedenis. Van de historische straten van Sant Joan de Labritja tot de ontspannen sfeer van Sant Carles de Peralta waar de tijd lijkt te stil te staan. Natuurliefhebbers zullen genieten van de ongerepte landschappen, kleurrijke gronden bedekt met olijfgaarden en fruitbomen en hoge kliffen die uitkijken over de zee.

Ibiza north 2
Ibiza North 3

In tegenstelling tot het relaxte Noorden barst het Zuiden van Ibiza van energie en opwinding. Hier omringen levendige badplaatsen en bruisende steden de kust, waardoor vakantiegangers en feestvierders van over de hele wereld worden aangetrokken. De sfeer is energiek met levendige strandclubs en wereldberoemde uitgaansgelegenheden die een unieke vibe creëren. Toch kent het Zuiden ook zijn natuurlijke schoonheid met een mix van historische en Ibiza typerende bezienswaardigheden, pittoreske landschappen en prachtige stranden. De heuvels zijn bedekt zijn met groene dennenbossen en tref je charmante dorpjes met geschiedenis en traditie.

Hoewel het Noorden en Zuiden van Ibiza kunnen verschillen in tempo en sfeer, vormen ze samen een harmonieus geheel dat de essentie van het eiland vastlegt. Of je nu voor rust en ontspanning komt of voor energie en levendigheid, Ibiza biedt een onvergetelijke ervaring die je steeds weer terug laat verlangen.

Ga voor een route door het Noorden van Ibiza als je op zoekt bent naar de rustige en pure vibe van het eiland en kies voor een route door het Zuiden van Ibiza als je op zoekt bent naar de levendige kant van het eiland met typerende bezienswaardigheden.

Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Ga dan voor onze Ibiza Full package routes en ontdek beide regio’s: Ibiza Noord en Zuid!